965 51 10 94 - Plaça Constitució, 8, 03811 Quatretondeta quatretondeta@quatretondeta.es

Paella valenciana

Paella valenciana

Ingredients:

  • 400 gr. de conill.
  • 400 gr. de pollastre.
  • 250 gr. de mongetes verdes.
  • 150 gr. de tavella.
  • 150 gr. de garrofó.
  • 1 tomàquet madur.
  • 500 gr. d’arròs.
  • 8 cullerades d’oli.
  • Una mica de pebre vermell dolç.
  • Safrà.
  • Sal.

Preparació (4 racions)

En una paella al foc, tirem l’oli i un cop calent posem la carn trossejada, la sofregim bé i afegim les mongetes tendres, el garrofó i la tavella. Seguim amb el sofregit uns vuit minuts i tirem el tomàquet ratllat. Movem una mica i afegim l’arròs, el pebre vermell, el safrà i l’aigua. En bullir, ajustem de sal.

Conill amb alls

Conill amb alls

Ingredients:

Un conill tallat a trossos (1.5 Kg).
8 grans d’all.
1 llimona.
Pebre i julivert.
Oli i sal.

Preparació:

pas 1

En aquest pas, volem aconseguir que l’oli agafi el gust de l’all. Per això, en una paella posarem una tassa d’oli d’oliva i 8 grans d’all. El deixarem uns 30 minuts a foc lent. Les dents d’all no han de cremar-se, si observéssim que es torren excessivament, baixarem una mica més el foc. Finalment, retirem les dents d’all, i reservem l’oli.

Reservem també 2 grans d’all que utilitzarem per a la vinagreta en el següent pas.

pas 2

Preparem una vinagreta de llimona, que farem servir com a salsa per al conill i les patates. Utilitzarem 8 cullerades d’oli oliva, el suc de mitja llimona, i els 2 grans d’all que havíem reservat del pas anterior. Piquem bé els 2 grans d’all amb un morter, fins deixar-los com un puré. A continuació, afegim l’oli a poc a poc sense deixar de remenar, amb l’ajuda d’unes varetes manuals. Finalment, afegim la llimona, una culleradeta de julivert picat i ho batem fins deixar-lo ben lligat.

Nota: l’oli de la vinagreta no és el que hem preparat en el pas anterior, hem de fer servir un bon oli d’oliva verge.

pas 3

Per fregir els trossos de conill, utilitzarem l’oli amb gust de all que hem preparat al principi. Posem l’oli a escalfar a foc mitjà-alt. Quant estigui calent, afegim el conill, prèviament salpebrat, i el fregim fins deixar-lo dauradet i cruixent (uns 3 minuts per cada costat).

pas 4

Piquem un gra d’all molt finit. Posem 4 o 5 cullerades de l’oli amb gust de all en una cassola de fang (podríem utilitzar també una paella), afegim l’all picat i ho ofeguem breument, incorporem el conill i ho deixem 3 minuts més.

Ho servim amb unes patates fregides i afegim la vinagreta de llimona per sobre.

PROGRAMA DE FOMENT D’OCUPACIÓ

 

NETEJA I CONDICIONAMENT  LLOCS PÚBLICS DE QUATRETONDETA

SUBVENCIÓ: 7.500,00 €UROS

CONSELLERIA D’ECONOMIA SOSTENIBLE, SECTORS PRODUCTIUS, COMERÇ I TREBALL AMB LES CORPORACIONS LOCALS

Quatretondeta. Alacant, poble a poble

 

Tancat a la Vall del Seta, entre cingles i penyes, s’assenta Quatretondeta, un petit i tranquil municipi que compta entre els seus tresors amb “la carrasca de la tia Sofia”, una gran alzina de més de 250 anys.

 



 

QUATRETONDETA. Alicante, pueblo a pueblo